Economia socială: rol şi impact în dezvoltarea locală şi națională – Raport integrat al cercetărilor realizate în cadrul proiectului

Untitled

În perioada octombrie 2014 – decembrie 2015, Fundația Multimedia pentru democrație locală, în parteneriat cu Operations Research, a derulat proiectul “Rețeaua socială română de date”, cofinanțat din Fondul Social european prin POSDRU 2007-2013.

Obiectivul principal al proiectului a vizat dezvoltarea și consolidarea capacității a 12 structuri ale economiei sociale, din 6 regiuni de dezvoltare ale României, în vederea creării de noi locuri de muncă pentru persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile: tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului. Totodată, proiectul a susținut dezvoltarea serviciilor sociale integrate, prin formarea personalului din sistemul de asistență socială.

Pentru fundamentarea acțiunilor care au condus la atingerea obiectivelor și indicatorilor din proiect, experții implicați au realizat o serie de studii a căror utilitate depășește sfera proiectului.

Analizele, observațiile și rezultatele pe care aceste studii le conțin sunt de interes pentru toți actorii care activează în domeniul economiei sociale, fie că este vorba despre instituții publice sau organizații ale societății civile.

Pentru consultarea întregului raport, CLICK AICI.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s