Care este diferenta dintre economia sociala si economia clasica?

economie sociala

Economia clasica presupune productie si servicii in scopul obtinerii de profit. Economia sociala presupune activitatea economica in scopul obtinerii de venituri ce vor fi reinvestite in sustinerea de locuri de munca si de servicii de integrare/adaptare la locul de munca a unor categorii vulnerabile.

Cu alte cuvinte, daca in cazul economiei clasice principalul scop este obtinerea profitului, in economia sociala caracterul social primeaza celui economic.

Conform realitatilor momentului in Romania, grupul tinta pentru economia sociala este reprezentat in special de persoanele cu dizabilitati.

In conceptia europeana, economia sociala urmareste incluziunea unui grup mai larg de persoane – persoane cu dizabilitati, someri de lunga durata (peste 450 de zile de somaj), fosti detinuti, consumatori de droguri, emigranti, etc.
Prin propunerea de lege a economiei sociale se intentioneaza acceptarea si la noi in tara a apartenentei acestor categorii la grupul vulnerabil care sa faca obiectul de interes al economiei sociale.

Sursa: Ropes.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s